Úticél
Érkezés
Távozás
Hotel QuirinaleHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 164 Euro-tól
Hotel AdrianoHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 147 Euro-tól

Éttermek Rómában

Róma a világ egyik legjobb helye a remek ételek szerelmesei számára, ahol a fantasztikus olasz konyha minden ínyencsége megkóstolható. Nem csak Olaszország, hanem Lazio tartomány fővárosa is, amely remek gasztronómiai kincseiről ismert. A világ számos más fővárosához képest általában nem is kell egy vagyont költeni annak, aki egy római étteremben szeretne ebédelni, még a városközpontban sem. A legtöbb olasz éttermet trattoriének, vagy ristoranténak hívják. Elméletben van különbség a kettő között, de a gyakorlatban sokszor nehéz meghúzni a határvonalat köztük. Eredetileg a trattorie kisebb, és kevésbé elegáns, a ristorante pedig elegánsabb, és drágább étterem, nagyobb ételválasztékkal, de sokszor az elegáns helyeket is valamilyen okból trattoriének hívják tulajdonosai.

Rómában az ebéd általában legalább három fogásból áll: tészta, főfogás (általában valamilyen hús, salátával, vagy zöldséggel), és desszert. A húsok, bár finomak, és bőségesek, általában második helyre szorulnak a különleges tészták után. Az olasz borok igen finomak (Olaszország Franciaország után a világ második legnagyobb bortermelő nemzete), és nem is drágák, ezért érdemes azokat is megkóstolni.

Rómában az éttermeket különböző nevekkel illetik: a pizza a taglio, vagy pizza rustica olyan helyeket jelöl, ahol szeletelt pizzát szolgálnak fel, míg a pizzeria klasszikus, beülős éttermeket jelent, ahol nagy, kerek, és vékony pizzákat sütnek. Tavola caldának, vagy rosticcerának olyan étkezdéket neveznek, ahol előre elkészített ételek elvihetők, vagy helyben, egy kis asztalnál megehetők. A klasszikus éttermeket pedig osteria(olyan étkezde, amelyben egyszerűbb ételeket kínálnak), taverna (hasonló az osteriához, de annál olcsóbb) vagy a már említett trattoria, vagy ristorante néven hívják, az egykor köztük meglévő különbségek mára elmosódtak. A legtöbb étteremben csupán azért, ha az asztalnál ülünk, még ha nem is fogyasztottunk semmit,pane e copertot kell fizetni, amely 1-től kb. 6 Euróig terjedhet. A 15 százalékos borravalót ma már általában a számla tartalmazza.

Igen jó éttermek találhatók a Centro Storicoban, a Trastevere környéke pedig a turisták legkedveltebb helye ilyen szempontból, itt igen olcsó, és igen jó éttermek találhatók.

Róma legjobb éttermeiről nehéz listát készíteni, hiszen a helyieknek, azoknak, akik csak pár hetet, vagy hónapot töltöttek Rómában, ill. azoknak is, akik csak pár napos látogatást tettek, megvan a saját kedvencük. Így az alábbiakban csak néhány étterem került kiemelésre, amelyeket tekintélyes útikönyvek, külföldi utazási oldalak gyakran feltüntetnek, mint Róma legjobb éttermei.

 

La Pergola

Számos gasztronómia kutató a La Pergolát Róma legjobb éttermének tartja. A Monte Mario csúcsán lévő étterem egyben igen csodás panorámát is nyújt, főleg éjszaka. Az étterem berendezése, a tányérok, és evőeszközök is mind-mind méltók a La Pergola jó hírére. Érdekes módon Róma legjobb éttermének főszakácsa 1994 óta egy különösen tehetséges német chef, Heinz Beck, aki az olasz konyha fantasztikus interpretációját nyújtja. Róma legjobb éttermeként, Róma talán legmagasabb áraira lehet itt számítani.

Eljutás: Cím: 101 Via di Alberto Cadlolo (a Cavalieri Hiltonban, Monte Marion). Busz: 907, 913, 991, 999

Nyitva tartás: 19:30-23:00. Hétfőn, és vasárnap zárva. Augusztus 8-23.-ig zárva. Helyfoglalás szükséges.

Szállás Róma - La Pergola

 

Pizzeria Baffetto

A turisták, és még a legkifinomultabb ízlésű rómaiak is szeretik Róma egyik legjobb pizzériáját, a Pizzeria Baffettot. Igazi olasz pizza kapható e vidám, különösen a fiatalok körében népszerű helyen. A vékonytésztájú pizzákat, melyek ára 4-10 Euró között mozog, forrón, egyenesen az ősi kemencéből szolgálják fel. Ezt a pizzériát a helyiektől kezdve, az útikönyveken át, az idegenvezetőkig mindenki ajánlja, így ajánlott a felkeresése. Népszerűségéből adódóan előfordulhat, hogy igen nagy sort kell kivárni, azonban ez elkerülhető, ha fél 8 előtt érkezünk.

Eljutás: Cím: Via del Governo Vecchio 114, a Piazza Navona & Pantheon közelében. Busz: 46, 62, 64.

Nyitva tartás: 19:30-éjfél. Augusztus 12-31.-ig zárva.

Szállás Róma - Pizzeria Baffetto

 

Montecarlo

Egy másik, turisták, és a helyiek körében is népszerű, ismert pizzéria a Montecarlo. Érdekesség, hogy a legendás Pizzeria Bafetto tulajdonosának lánya működteti. A pizzák mellett más ételeket, és egyedi desszerteket kínál. Az árak megfizethetőek.

Eljutás: Cím: Vicolo Savelli 12.

Nyitva tartás: 12:30-15:00, 18:30-01:00

Szállás Róma - Montecarlo pizzéria, Róma

 

Spirito DiVino

Az családi éttermet számos útikönyv ajánlja fantasztikus ízei, a remek borok, és a vendégeknek kijáró melegszívű fogadtatás miatt. Az étterem kicsi, és egyben népszerű, ezért fontos az asztalfoglalás. Egy 12. századi zsinagóga helyére épült, így a közel 1000 éves épületnek különleges hangulata van. Barátságos, érdekes berendezése még jobbá teszi az itteni étkezést.

Eljutás: Cím: Via dei Genovesi 31 a/b

Nyitva tartás: Hétfő-Szombat 20:00-00:00. Vasárnap zárva.

Szállás Róma - Spirito DiVino

 

Trimani Borbár

Az étel csak másodlagos a Trimani Borbárban, amely a legjobb hely Rómában borkóstolásra. Az elegáns bárban francia, és olasz borremekek kóstolhatóak, meglepően kedvező áron. A borok mellé kísérőként egyszerűbb ételeket, salátákat, különböző tésztákat, vagy akár gulyást lehet választani. A bár mellett egy borbolt is működik.

Eljutás: Cím: Via Cernaia 37B, a Stazione Termini közelében. Metró: Repubblica, vagy Castro Pretorio állomások.

Nyitva tartás: Hétfő-szombat 11:30-15:00, és 18:00-00:30. Augusztusban zárva.

 

Moriondo & Gariglio

A Moriondo & Gariglio az édesszájúak kedvenc helye Rómában: a csokoládék, és egyéb édességek hihetetlen választéka található itt, és Róma legfinomabb csokoládéja kóstolható.

Eljutás: Cím: Via di Pie' di Marmo 21-22. Buszjáratok ide: 40, 46, 64, 119

 

La Terrazza dell'Eden

Vitathatatlanul az egyik legszebb kilátással rendelkező étterem Rómában. A Hotel dell'Eden éttermének teraszáról lélegzetelállító kilátás nyílik egész Rómára, látható a Trinita` dei Monti, a Szt. Péter Bazilika, és a Piazza Venezia. De nem csak a kilátás miatt érdemes ide látogatni: az étterem menüje Róma legjobbjai közé tartozik. Ennek megfelelően nem is tartozik az olcsó éttermek közé az egyébként is igen elegáns, felsőkategóriás ristorante. Asztalfoglalás szükséges, és ha a kilátás miatt ablak melletti helyet szeretnénk, azt külön jelezni kell.

Eljutás: Cím: Via Ludovisi 49.

 

Antica Osteria da Giovanni

Egy olcsó, ugyanakkor remek római étterem az Antica Osteria de Giovanni. A turistacélpontoktól távol, ahol a betérőknek nem számítanak fel kétszer annyi összeget, mint az reális lenne. Az étterem sokak szerint túl szép, hogy igaz legyen: az olcsó árak mellett változatos, és finom menük ehetők.

Eljutás: Cím: Via della Lungara, 41/a. A Vatikán és a Trastevere között

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel